Qurraisha | DR's Secret Skin Care

BOLEH DIDAPATI SECARA ONLINE

Diilhamkan oleh pendekatan Keharmonian Hidup, produk kami memberi tumpuan untuk mengubah kehidupan anda melalui tiga aspek kesejahteraan.

Testimoni & Ulasan

APA YANG MEREKA KATAKAN

Bagaimana Qurraisha | DR’s Secret membantu mengubah masalah kulit sebenar menjadi kesempurnaan kulit.

Aktiviti Yang Akan Datang

MAHU BERJUMPA QURRAISHA SECARA LIFE?

Inilah masanya untuk anda berjumpa dengan kenalan baru dan berbual bersama kenalan lama anda. Jumpa kami disana!!

drsecret_qurraisha - hardrock penang
drsecret_qurraisha - hardrock penang 2

24 Febuari 2021

Hard Rock Cafe, Pulau Pinang
3.30 – 5.00 petang

Tak ramai kat sini, sampai sempat buat live lagi. Minum petang sambil santai bersama classic nachos, fries dan strawberry basil lemonade.

Idea & Inspirasi

QURRAISHA’S BLOG

Youtube Dan Instagram

Subscribe to our YouTube Channel
Qurraisha

Kenali

QURRAISHA HASSANUSI
Berkeyakinan pada kulit anda sendiri tidak lagi menjadi impian, tetapi menjadi kenyataan.”

Assalamualaikum semua, hai.. Mesti ramai yang masih belum kenal sha tapi sudah melihat semua testimoni gambar sha di media sosial kan? hehehe.. Ok sha nak kenalkan diri sha dulu ya.. Nama penuh sha, Qurraisha Hassanusi dan sha berasal dari Kelantan. Sha lahir je di Kelantan tetapi sha membesar di Selangor dari umur 3 tahun lagi kerana keluarga sha berpindah ke Selangor atas urusan kerja. Walaupun membesar di Selangor, sha fasih berloghat klate tau..hehehe Sha dah berkahwin dan pasangan sha orang Penang. Sebab tu video sha ada yang terkeluar jugak loghat Penang. Hahaha Alhamdulillah sha dikurniakan dua orang putera dan puteri yang comel dan sekarang fasa meng’explore’kan dunia mereka. Jadi memang kena bersabar sikit la dengan kerenah dua ketoi tu.hehehe

Sha ni seorang yang banyak cakap tapi pendiam kalau sha rasa perlu sebab penat cakap kena rehat kejap. hahaha Nak kenal dengan sha cukup mudah sebab sha suka berkawan dengan ramai orang. Sha juga seorang yang tegas dalam sesuatu perkara tapi jangan risau sebab sha tak sampai jadi singa telan orang tau..hahaha

Dulu sha habis belajar sebagai seorang nurse tapi sempat la praktikal je dan terus kahwin..(jangan tanya pasaipa aka kenapa) hahaha takde laa..jodoh awal kan..nak buat cam mana..dikira rezeki juga tu kahwin awal. Rezeki jangan ditolak.hehehe Jadi selepas berkahwin, sha belajar buat bisnes homemade body scrub secara kecil-kecilan. Tapi di sebabkan kakitangan tak cukup, terpaksa sha putus asa separuh jalan. hurmm..

Haa.. part ni sha suka nak bercerita. Bagaimana bermulanya karier sha sebagai perunding kecantikan bersama DR’s Secret Skincare ni ialah di sebabkan sha suka sangat bab kecantikkan dan di sebabkan beberapa tragedi hidup sha, korang boleh baca dekat link ni –>    membuatkan sha kurang keyakinan dan tidak ambil berat pada diri sendiri. Tapi apabila berjumpa dengan seorang kawan lama sha, cerita tentang beliau boleh tengok dekat sini –>   tergerak hati untuk sha mencuba DR’s Secret Skincare. Pada mulanya, sha macam awak semua, nak cantik tanpa makeup. Tak larat dah nak tempek berat-berat dekat muka ni ha.. Tempek pun tak menjadi. Makin teruk ada lah!  Korang boleh lihat jurnal ni –>    . Bila skincare ni mula bagi kesan yang positif pada kulit muka sha dan sha rasa skin sha makin sihat dan glowing, sha mula menggali ilmu tentang cara nak buat bisnes, masuk kelas untuk belajar dan faham tentang semua produk lebih bagus supaya sha boleh ajar semua orang dapat skin macam sha. Cewahh gitchuu…