Qurraisha | LIF

TERBARU!

Secret LIF:

Alami Perbezaannya

dari DR's Secret

Qurraisha | DR’s Secret adalah rakan penyempurnaan kulit harian anda menggabungkan empat unik teknologi untuk menampakkan kulit yang sihat dan bercahaya. Nikmati pelan bayaran mudah sehingga 3 bulan melalui Hoolah.Tiada faedah, Tiada kos tersembunyi.

Qurraisha | LIF
banner-paynow-malay

Paten Dan Pensijilan

Pendaftaran Paten Di Korea Selatan
patent-cert-drs-secret

22 Julai 2015

Commissioner,
Korean Intellectual Property Office

DR’s Secret LIF telah berjaya dipatenkan di Korea. Ini adalah alat penjagaan kulit yang menghasilkan 4 teknologi yang kuat dan disasarkan untuk kulit bermasalah. Ia memberi kemudahan pembersihan mendalam, memasukkan vitamin ke dalam kulit, memutihkan, mengangkat dan memperbaiki kedutan halus pada kulit.

Teknologi

Gabungan 4 teknologi berprestasi tinggi yang dipatenkan

drs-secret-lif-renew

Renew

  • Mencas semula dan menghidupkan semula kulit,
  • Menguatkan penghalang semulajadi kulit.
drs-secret-lif-nourish

Nourisg +/-

  • 400% peningkatan penyerapan dan penjagaan kulit.
  • Mengeluarkan kotoran dan sisa.
drs-secret-lif-light

Light

  • Merah 630nm : Membantu meningkatkan peredaran darah.
  • Biru 470 nm : Menenangkan keradangan.
  • Kuning 580 nm : Mencerahkan tona kulit.
drs-secret-lif-nourish

Heat

  • Mengangkat dan menegangkan kulit.
  • Meningkatkan penyerapan dan penjagaan kulit.
  • Menggalakkan sintesis kolagen untuk kulit kenyal yang kelihatan lebih anjal.

FAQ

Soalan-Soalan Lazim
qurraisha-lif
Adakah LIF sesuai untuk semua jenis kulit?

Ya, LIF sesuai untuk kebanyakan jenis kulit. Pastikan anda menggunakan produk yang sesuai untuk kulit anda dan gunakan LIF dengan teknik mengurut yang betul. Kami mengesyorkan memasangkan LIF dengan rutin penjagaan kulit DR’s Secret untuk mendapatkan hasil yang lebih baik.

Sekiranya anda mempunyai kulit berjerawat, kami mengesyorkan untuk menggunakan mod Cahaya Biru sahaja untuk membantu membunuh bakteria dan menenangkan kulit yang meradang. Gunakan kaedah “pause-and-hold”  dan bukannya meluncurkan peranti ke kulit anda. Setelah keadaan jerawat anda bertambah baik, anda mungkin menggunakan mod lain dalam LIF dengan teknik meluncur mengikut keperluan anda.

Pada usia berapa saya boleh mula menggunakan LIF?

Sekiranya anda mempunyai kulit berjerawat, kami mengesyorkan untuk menggunakan mod Cahaya Biru sahaja untuk membantu membunuh bakteria dan menenangkan kulit yang meradang.

Gunakan kaedah “paused-and-hold” dan bukannya meluncurkan peranti ke kulit anda. Setelah keadaan jerawat anda bertambah baik, anda mungkin menggunakan mod lain dalam LIF dengan teknik meluncur mengikut keperluan anda.

Sekiranya saya mempunyai jahitan atau luka terbuka di wajah saya, bolehkah saya menggunakan LIF?

Sekiranya anda mempunyai jahitan di wajah anda atau luka anda dalam dan berdarah, anda tidak boleh menggunakan LIF. Pulihkan sepenuhnya sebelum menggunakan LIF.

Bolehkah saya menggunakan LIF di leher saya?

Ya, kami mengesyorkan menggunakan serum anti-penuaan pada leher anda dan menggunakan mod V, B atau L.

Luncurkan LIF dalam gerakan ke atas untuk mengangkat kesan. Untuk saliran limfa, meluncur ke bawah, bergerak dari leher ke dada dan ke ketiak.

Adakah terdapat sinar UV yang dipancarkan dari peranti LIF?

Tidak, tidak ada sinar UV yang dipancarkan dari LIF. LIF telah menjalani ujian lasak untuk memastikan bahawa tidak ada sinar UV atau sinaran yang dipancarkan.

Bolehkah saya menggunakan topeng lembaran dengan LIF?

Ya, gunakan topeng lembaran anda dan gunakan mod Cahaya (merah, kuning atau biru).

Terapkan teknik “pause-and-hold” dengan topeng lembaran anda. Selepas anda menanggalkan topeng, gunakan Mode B atau L untuk membantu meningkatkan penyerapan aktif topeng lembaran anda.

Berapa lama saya akan melihat hasil selepas menggunakan LIF?

Hasilnya berbeza mengikut individu bergantung pada jenis kulit anda dan tahap keparahan kulit anda. Bagi pengguna yang mempunyai masalah kulit normal atau ringan, anda mungkin melihat hasilnya dalam beberapa sesi. Bagi pengguna yang mempunyai masalah kulit yang teruk, mungkin memerlukan lebih banyak rawatan untuk melihat hasilnya.

Jangka hayat sel kulit kita adalah lebih kurang 28 hari. Dengan menggunakan LIF setiap hari dengan produk penjagaan kulit yang sesuai, anda pasti akan melihat hasilnya dalam masa 28 hari bagi kebanyakan pengguna.

Testimoni & Ulasan

APA YANG MEREKA KATAKAN

Online Shop

BARANG-BARANG JUALAN

Mahu berjumpa Qurraisha secara live?

AKTIVITI YANG AKAN DATANG
zoom-1

10 March 2021

Zoom Live Bersama Selamanya!
8.30 – 9.30 malam

Massa ante placerat urna – id dignissim magna quam sed metus. Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat.

Idea & Inspirasi

QURRAISHA’S BLOG
Qurraisha

Kenali

QURRAISHA HASSANUSI
Berkeyakinan pada kulit anda sendiri tidak lagi menjadi impian, tetapi menjadi kenyataan.”

Assalamualaikum semua, hai..

Mesti ramai yang masih belum kenal sha tapi sudah melihat semua testimoni gambar sha di media sosial kan? hehehe..

Ok sha nak kenalkan diri sha dulu ya..

Nama penuh sha, Qurraisha Hassanusi dan sha berasal dari Kelantan. Sha lahir je di Kelantan tetapi sha membesar di Selangor dari umur 3 tahun lagi kerana keluarga sha berpindah ke Selangor atas urusan kerja. Walaupun membesar di Selangor, sha fasih berloghat klate tau..hehehe

Sha dah berkahwin dan pasangan sha orang Penang. Sebab tu video sha ada yang terkeluar jugak loghat Penang. Hahaha

Alhamdulillah sha dikurniakan dua orang putera dan puteri yang comel dan sekarang fasa meng’explore’kan dunia mereka. Jadi memang kena bersabar sikit la dengan kerenah dua ketoi tu.hehehe

Sha ni seorang yang banyak cakap tapi pendiam kalau sha rasa perlu sebab penat cakap kena rehat kejap. hahaha

Nak kenal dengan sha cukup mudah sebab sha suka berkawan dengan ramai orang. Sha juga seorang yang tegas dalam sesuatu perkara tapi jangan risau sebab sha tak sampai jadi singa telan orang tau..hahaha

Dulu sha habis belajar sebagai seorang nurse tapi sempat la praktikal je dan terus kahwin..(jangan tanya pasaipa aka kenapa) hahaha

takde laa..jodoh awal kan..nak buat cam mana..dikira rezeki juga tu kahwin awal. Rezeki jangan ditolak.hehehe

Jadi selepas berkahwin, sha belajar buat bisnes homemade body scrub secara kecil-kecilan. Tapi di sebabkan kakitangan tak cukup, terpaksa sha putus asa separuh jalan. hurmm..

Haa.. part ni sha suka nak bercerita. Bagaimana bermulanya karier sha sebagai perunding kecantikan bersama DR’s Secret Skincare ni ialah di sebabkan sha suka sangat bab kecantikkan dan di sebabkan beberapa tragedi hidup sha, korang boleh baca dekat link ni –>    membuatkan sha kurang keyakinan dan tidak ambil berat pada diri sendiri.

Tapi apabila berjumpa dengan seorang kawan lama sha, cerita tentang beliau boleh tengok dekat sini –>   tergerak hati untuk sha mencuba DR’s Secret Skincare.

Pada mulanya, sha macam awak semua, nak cantik tanpa makeup. Tak larat dah nak tempek berat-berat dekat muka ni ha.. Tempek pun tak menjadi. Makin teruk ada lah!  Korang boleh lihat jurnal ni –>    .

Bila skincare ni mula bagi kesan yang positif pada kulit muka sha dan sha rasa skin sha makin sihat dan glowing, sha mula menggali ilmu tentang cara nak buat bisnes, masuk kelas untuk belajar dan faham tentang semua produk lebih bagus supaya sha boleh ajar semua orang dapat skin macam sha. Cewahh gitchuu…